Friday, June 19, 2015

Wounds

Every wounds will be healed. With time. The question is, for how long? What if the wounds are meant to be made? Like you made it yourself. You can cure it, you can prevent it, and drug yourself. But you'll never healed. You'll just unconscious, and then the wounds will be opened again. Even those bandages wouldn't affect a thing. Well. Who's to blame now? Suffer. Yes. But you have to survive. Again. The question is, for how long?

Can't be a good witch. Perhaps in another dimention.

Thursday, June 18, 2015

Ramadhan, According to D. Isnaini Fadhilah

First of all, I want to say apologize, humbly apologize for all the things I've wrote those perhaps annoyed some readers here (if any, and I'm pretty sure there are several of them), you know this is my blog and I pretty much wrote anything in my head (or heart) without thinking thoroughly. Enough with the brooding. So.. here's I'm going to write several things about Ramadhan according to D. Isnaini Fadhilah (it's me! hehe) and here's why I love (aren't we all?) Ramadhan so much.
 
Elsa versi Hijabers. Edited with Photoshop CS7. Fast edit hehe.
Ramadhan. Hmm saya sih gak akan bahas apa itu Ramadhan atau gimana ya. Sudah jelas banget bukan kalau kamu Muslim pasti sudah tau dong tentang QS Al Baqoroh (2:183) yang menjadi dasar diwajibkannya shaum di Bulan Ramadhan. Yep. Bahwasanya sebagai orang yang beriman maka diwajibkan untuk berpuasa agar kita menjadi orang yang bertaqwa. Karena, bukankah semua manusia itu sama kecuali yang taqwa dan yang enggak? Jadi, buat saya Ramadhan menjadi bulan yang spesial yang bikin saya melakukan beberapa hal sebagai berikut:

1
Ganti Playlist

Sesederhana mengganti playlist di HP dan laptop. Sesederhana itu pula perubahan itu akan mendatangi kita kalau memang kita niat. Apa ya. Sebenernya 'kan hukum mendengarkan musik itu masih keombang-ambing (walaupun lebih banyak dibilang, kalau bikin terlena ya sebaiknya ditinggalkan), nah makanya sebagai pecinta musik seperti saya sih harus banget mengurangi hal-hal itu dengan mengganti playlist dengan music yang lebih berbobot. Yang syairnya syiar. Contohnya Raihan dan Cinta Rosul (1 sampe 6?).

Trivia aja nih, waktu SD saya sempet tergabung dalam group nasyid gitu. Dulu 'kan sempet booming album Cinta Rosul-nya Haddad Alwi dan Sulis. Nah waktu saya kelas 5 s.d. 6 SD makanya sempet jadi team koor. Sempet disuruhin jadi Sulis-nya (lead vocalist) gara-gara apal semua lagu tapi pleassee saya nyadar sekali sama suara saya hehe jadi saya 'gak mau. Sedikit cerita tentang group nasyid tersebut ya. Perebutan posisi "Sulis" sempet bikin berantem dua orang vocalist sih - dan saya jadi penengah yang gagal (as usual) sehingga sempet sih ada musuh-musuhan antar cewek gitu hiks. Masalah ini terselesaikan dengan baik, alhamdulillah. Namun kemudian group ini bubar karena perseteruan para ustadz (yang notabene masih usia 20-an awal, belum pada nikah) dan santriwati, say, complicated love-circle. Hehe. Absurd ya tapi emang kejadian lho. Saya mah masih kecil mana paham yang gituan waktu itu (enggak sih, saya ngecengin salah satu Aa Ustadz juga haha). Sayang banget sih padahal kita sempet roadshow ke mana-mana (Bandung Sumedang aja ding wkwk).

Sunday, June 7, 2015

The Fantastic Pentatonix: On My Way Home Tour in Jakarta; Special Report!

Guess what? GUESS WHAT?!!!

Hee hee. Pardon my overwhelming opening sentences but I really really super excited because yeah, I watched them performed back on June 3 in Balai Kartini, Jakarta. OMG I was super duper excited because let me tell you something, I've been their huge fan since I first saw their Video Clip covering Radioactive by Imagine Dragons, featuring the violinist Lindsey Stirling on Youtube (circa 2012)! I've been falling in love with them ever since. I've saved all of their MV on Youtube and listened to them like everyday. They have this fun element on their arrangement. I mean, I love a capella (but not the main stream a capella, this one has beat box in it!) and I love Disney. I think Pentatonix has both my favorite elements in it. No wonder I love them SO MUCH OMG.

Pentatonix squad. Left to right: Avi, Scott, Mitch, Kirstin, Kevin. Artwork by me.
So yeah, I first saw the announcement on their Facebook around April and I was excited so I posted it everywhere on my social media accounts. I want to watch it so much but has no idea who'll join me. I didn't want to come alone (as if!). Besides, it'll be my first time ever attending event like this. I mean, I know some people who might like their music by the "like" they gave every time I posted their music stream on my social media page. But perhaps they don't like it too much to watch Pentatonix live on stage. But I do. So I asked around and at first nobody wanted to join T_T. Until I remembered one of my college friend (a close one) who has hobby to watch concert (she is a K-pop-ers - I don't know how I call them - and has watched several K-pop concert) and after some of negotiation, she finally accepted my invitation. Yay!